Blog

Caterpillar impreuna cu RELOC ajută la renașterea producției de locomotive diesel din România

  |   Comunicate, News

Cu o istorie îndelungată în domeniul feroviar , Reloc SA deschide noi drumuri cu o locomotivă diesel – așa începe comunicatul de presă oficial prin care colosul american descrie proiectul primei locomotive produse în Craiova după 1989, proiect considerat de interes strategic pentru americani.

 

“Ce face ca această locomotivă să fie unică? Terra Nova se laudă cu două motoare diesel şi două transmisii, ceea ce înseamnă energia potrivită la momentul potrivit. Pentru o încărcătură uşoară, un motor poate fi folosit pentru o economie de combustibil optimă. Dacă locomotiva ajunge într-un punct abrupt, cel de al doilea motor poate fi pornit şi transmisia este cuplată înainte de a pierde viteză. Locomotiva incorporează antrenare pe opt roţi pentru a elimina alunecarea roţilor în  cele mai multe condiţii de funcţionare (este vorba de transmisie 8×8)

 

Această nouă locomotivă are 1260 CP şi este alimentată de două motoare Cat ℗C18, cu pachete de transmisie de locomotivă Cat TR43. Construită pentru operaţiuni şi proceduri de manevră pe o linie scurtă feroviară (20-30 mile), Terra Nova este ideală pentru manevra şi organizarea vagoanelor într-o staţie de triaj.

 

“Motoarele Cat ℗ şi transmisiile adaugă proiectului fiabilitate, eficienţă şi protecţia mediului, făcându-l un proiect interesant pentru multe căi ferate din Europa”, a adăugat Al Helton, managerul Caterpillar OEM Solutions.  “ Acesta este un proiect important, atât pentru Caterpillar cât şi pentru Reloc. Reprezintă renaşterea producţiei de locomotive pentru ambele companii.

 

Caterpillar OEM Solutions a lucrat împreună cu Eneria, furnizor Cat în România şi Reloc SA  de la dezvoltarea de proiecte, până la design şi finalizare.”

 

http://www.cat.com/en_US/articles/customer-stories/oem-solutions/caterpillar-helpsrevivedieselmechanicallocomotiveproductioninrom.html

SHARE THIS: