Blog

RELOC și inovațiile sale, la Săptămâna Europeană a Roboticii

  |   Business, Comunicate

RELOC a fost invitată la Săptămâna Europeană a Roboticii datorită produselor sale inovative, dintre care cel mai recent este locotractorul Batrack, după cum au recunoscut chiar organizatorii evenimentului. Compania noastră a fost onorată să participe la evenimentele și dezbaterile dedicate roboticii, prilej pentru a ne expune viziunea în legătură cu viitorul industriei feroviare, după cum confirmă imaginile alăturate.

RELOC este singura companie feroviară din România care a dezvoltat un Centru de Excelență, unde accentul se pune masiv pe inovație, pe cercetare și dezevoltare și pe identificarea de noi soluții bazate pe tehnologie care să permită revoluționarea industriei feroviare.

RELOC crede cu tărie că viitorul industriei feroviare, atât în România, cât și în lume, este strâns legat de capacitatea de inovare. Această credință a companiei noastre a fost materializată în ultimii ani prin două produse inovatoare: locomotiva Terra Nova și locotractorul Batrack, dovadă că noi ne transpunem credința în acțiuni concretele.

Ambele dedicate industriei feroviare, cele două produse au adus elemente de noutate pe plan mondial: în cazul Terra Nova, abilitatea de a fi utiliza individual sau simultan cele două motoare Caterpillar de 630 CP, iar în cazul Batrack, capacitatea acestuia de a rula atât pe calea ferată, cât și pe asfalt, precum și posibilitatea de a fi comandat de al distanță, fără să necesite prezența unui operator uman la bord.

Terra Nova și Batrack sunt produse inovatoare 100% românești, proiectate și construite de către inginerii RELOC. Ele au atras atenția unor companii cu renume în industria mondială, precum Caterpillar Inc., partenerul american care a furnizat motoarele care propulsează Terra Nova și care a considerat acest proiect drept una dintre cele trei priorități ale companiei pe plan mondial.

RELOC este ferm determinat să continue să inoveze și să găsească noi soluții pentru industria feroviară, fiind deschis tinerilor care vor să dea viață creativității și ideilor lor. Compania noastră are încheiate parteneriate cu licee de profil din Craiova, pline de tineri talentați care paricipă la Olimpiade de Robotică, la diferite nivele: local, regional sau național sau la concursul de mecatronică și robotică unde primesc constant premiile 1 sau 2, cu diferite echipe de elevi. Aceste parteneriate și deschiderea constantă pentru tehnologie ne fac să fim, dacă nu cea mai inovatoare companie feroviară din România, măcar o companie care-și dorește să nu piardă conexiunea cu viitorul.

SHARE THIS: