Scurta Prezentare Electroputere VFU SA

Scurta Prezentare Electroputere VFU SA – istoric

Cu peste 60 de ani de experienta si fiind unul dintre cei mai importanti producatori de locomotive din Europa de Sud-Est, ELECTROPUTERE VFU Craiova s-a alaturat Grampet Group in anul 2012, ca imaginea emblematica a industriei românești în producerea de locomotive de înaltă calitate și de piese componente pentru locomotive, renumite pe plan international pentru capabilitatile lor. In lunga sa istorie, compania a livrat peste 1000 locomotive electrice si 3000 locomotive diesel electrice, pe piata din Romania si peste hotare, in tari ca Polonia, Bulgaria, fosta Iugoslavie si China.

 

Recent, RELOC SA – ELECTROPUTERE VFU si-a imbogatit portofoliul de activitati incluzand acum proiectarea, fabricatia si constructia de material rulant, respectand in acelasi timp toate standardele de calitate si certificarile europene.

 

RELOC SA – ELECTROPUTERE VFU – Electroputere VFU S.A.  execută toată gama de reparații și lucrări de întreținere pentru locomotive. În activitatea de până acum am executat cu succes reparații de locomotive electrice, Diesel – electrice și Diesel – hidraulice, macarale EDK, rame electrice sau automotoare pentru Căile Ferate Române – Marfă și Călători (7.471 lucrări de reparații planificate) și alte Companii Naționale din Polonia (214  lucrări de reparații planificate), Serbia (181 lucrări de reparații planificate), Macedonia (8 lucrări de reparații planificate), Slovacia, Ungaria sau Bulgaria, precum și pentru beneficiari privați din țară sau străinătate (599 lucrări de reparații planificate).

În total au fost executate un număr de 8.263 reparații planificate, 747 reparații accidentale și cu mult mai multe reparații de agregate (motoare de tracțiune, osii, generatoare, transformatoare etc.) și recondiționări subansamble pentru locomotive. Un procent însemnat în activitatea curentă a companiei o au și lucrările de întreținere curentă a locomotivelor și producția de piese de schimb, în cadrul RELOC SA – ELECTROPUTERE VFU fiind executate o mare parte dintre piesele utilizate în cadrul reparațiilor.

 

Factorii tehnologici aflati in proprietate proprie asigură societății RELOC SA – ELECTROPUTERE VFU. capabilitatile necesare pentru a răspunde celor mai complexe cerințe impuse de client, compania fiind in acelasi timp capabila sa furnizeze solutii personalizate dupa specificul cererilor primite.

 

Ca o confirmare a potentialului tehnic si uman din Craiova, oras cu traditie in domeniul feroviar, la sfarsitul anului curent, va iesi din productie prima locomotiva nou-construita la RELOC SA – ELECTROPUTERE VFU. si in cadrul consortiului de firme Grampet Group.

 

SHARE THIS: