Din pasiune pentru locomotive, de peste jumătate de secol

Suntem experți în tracțiune feroviară de peste jumătate de secol. Producem, reparăm, modernizăm și dezvoltăm cu pasiune și devotament vehicule feroviare în cea mai mare fabrică din Europa de Sud-Est.

CE FACEM

1

Din 1968 suntem specializați în repararea și modernizarea tuturor vehiculelor feroviare de tracțiune de pe piață: locomotive electrice, diesel-electrice, diesel- hidraulice, macarale-hidraulice, rame electrice și automotoare.

Lucrările noastre de modernizare oferă o nouă speranță de viață completă vehiculelor feroviare asupra cărora operăm.

În ultimii ani, RELOC a proiectat și construit noi vehicule feroviare de manevră și de lung parcurs, oferind soluții inovative tehnologic adaptate nevoilor particulare ale partenerilor noștri.

Electronica noastră industrială răspunde cerințelor evoluțiilor tehnologice , permite proiectarea si fabricarea echipamentelor electronice de forță si comandă dotate pe locomotive.

2

3

SERVICII

Modernizări

În cadrul reparațiilor planificate, la vehiculele feroviare (LE, LDE, LDH,), se execută lucrări de modernizare, în scopul creșterii fiabilității și adaptării la nivelul tehnologic actual de pe piață.

Echipamente de încălzire electrică a trenului pentru locomotivele Diesel-electrice 2100 CP sau Diesel electrice;

Sisteme cu convertizoare statice de tensiune și frecvență pentru servicii auxiliare la locomotivele electrice;

 

Sisteme de diagnoză, protecție și control cu microcontroller;

 

Echipamente de producere aer comprimat cu compresor elicoidal;

 

Remotorizări la locomotivele Diesel electrice și Diesel hidraulice cu module POWER PACK de ultimă generație si cu motoare electrice de tractiune in curent alternativ - curent alternativ;

Reparații si revizii

Toate lucrările respectă prevederile și instrucțiunile în vigoare pentru calea ferată, astfel încât vehiculul feroviar să funcționeze normal în intervalul dintre două reparații planificate.

La ieșirea din reparație a ramelor electrice, garantam siguranța circulației și securitatea la nivelul sistemului feroviar în situații critice.

Pentru automotoare, efecutăm modificări constructive pentru sporirea fiabilității, creșterea siguranței circulației, creșterea confortului mecanicului și a călătorilor,  reducerea costurilor de mentenanță pe perioada de exploatare.

Reparăm boghiuri pentru locomotive cu puteri între 450-6700 CP.

Reparăm motoare de tracțiune și motoare diesel, precum și transmisii turbo-hidraulice, transformatoare frontale și generatoare AC sau DC, oferind cea mai complexă paletă de servicii de pe piață.

Proiectare și construcție

Cu peste jumătate de secol de tradiție în industria feroviară, RELOC este cel mai mare centru de cercetare, dezvoltare și inovare din industria feroviară din România, capabil să proiecteze și să construiască o multitudine de tipuri de vehicule feroviare, precum și echipamente pentru aceste vehicule.

Activitatea de cercetare și proiectare este concentrată pe:

  • Reducerea consumului de combustibil si cresterea eficientei energetice (implementarea sistemelor de reducere a consumului de combustibil și reducerea impactului asupra mediului pentru locomotive Diesel);
  • Identificarea de soluții care reduc consumul de energie;
  • Identificarea de soluții care pot reduce costurile de întreținere ale vehiculelor feroviare, cresterea duratei intre doua rezizii planificate;
  • Utilizarea combustibililor alternativi și a surselor alternative de energie;
  • Dezvoltarea de sisteme hibride pentru servicii de manevră;
  • Dezvoltarea sistemelor de comandă la distanță pentru vehiculele feroviare de manevră;
  • Reconversia sistemelor de tracțiune diesel hidraulică în sistemele electrice de propulsie in  curent alternativ, baterii de acumulatoare sau sisteme Diesel electrice in curent alternativ;
  • Sisteme de monitorizare a consumului de energie;

Utilizarea celor mai recente tehnologii de cercetare asistată de calculator.

PRODUSE

Locomotive de lung parcurs

Noua NUME ALES DE INSERAT AICI,  locomotivă Diesel- Electrică cu o capacitate de 3000cp dezvoltați de 4 motoare Volvo, este cel mai nou produs RELOC Craiova, care îmbină fiabilitatea testată de timp a produselor noastre cu tehnologie de ultimă oră, oferind putere de tracțiune pe care te poți conta.

Locomotive de manevră

Locomotivele din seria Terra Nova destinate manevrelor și loco-tractoarele Batrack - un produs de excepție ce poate manevra atât pe șine, cât și pe teren, schimbă activitatea de manevră și o fac mai accesibilă, mai eficientă economic și mai sigură.

Piese de schimb

Avem capacitatea tehnică și cunoștințele necesare pentru piese de schimb complexe pentru locomotive, utilizând diferite tratamente termice și termochimice. Sectorul de acoperiri galvanice realizează diverse procedee de acoperire, iar în cadrul punctului de lucru de la Reșița continuăm tradiția de fabricare a cuzineților (lagăre de alunecare pentru motoarele Diesel).

RELOC a reușit să facă depășirea provocărilor o pasiune, iar prin asta ne ocupăm locul unic în sectorul feroviar internațional

ing. Grațian George Călin

Președintele Consiliului de Administrare al RELOC

MISIUNE VIZIUNE VALORI

VIZIUNE

În fiecare țară să opereze o flotă de vehicule feroviare reparate, modernizate sau produse "Made in Craiova", la RELOC

MISIUNE

Să prelungim ciclul de viață al locomotivelor la care facem reparații și modernizări și să inspirăm prin noile vehicule feroviare pe care le proiectăm și construim

VALORI

Avem o abordare pozitivă asupra afacerilor, viitorului și locului nostru în industria feroviară mondială.

Imagini

De angajati
Proiecte de succes
Reparații si proiecte de construcție
Suprafața totală
Suprafata producție hale
de productie

Vino in echipa RELOC.
Hai să construim
locomotive împreună!

ECHIPA NOASTRĂ

GRAȚIAN GEORGE CĂLIN

Președintele Consiliului de Administrare

ELENA ȘTEFĂNESCU

Director Economic

ADRIANA CIOATĂRĂ

Director Achiziții

MEGDONIA PÂRVULESCU

Director Vânzări

CLIENȚI

Este foarte important să menținem clienții noștri în
moțiune continuă livrându-le serviciile si
echipamentele specifice de a le satisface necesitățile
de transport local si internațional.

CEREȚI O CERERE DE OFERTĂ