Implicare în comunitate

“Made in Craiova” înseamnă și mândrie locală și sprijin reciproc al simbolurilor craiovene.

RELOC și CS Universitatea sunt două dintre cele mai puternice nume care reprezintă Craiova.

Cu o prezență constantă la meciurile alb-albaștrilor, RELOC a susținut clubul în toate momentele revenirii sale în forță, de la mutarea pe noua arenă, până la foarte bunele rezultate obținute, și a dezvoltat brandul locomotivei Terranova în onoarea CS Universitatea Craiova, după cum lesne se poate observa după schema de culori folosită și numele ales.

Burse, stagii de practică și fonduri europene

Proiectul „Stagii de practică – Parteneriat pentru integrarea tinerilor ingineri pe piața muncii”,  finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Operațional Dezvoltarea Resursei Umane, reprezintă inițiativa S.C. SITCO SERVICE S.R.L. Craiova, în parteneriat cu Universitatea din Craiova și S.C. RELOC, de a organiza practica studenților de la facultățile tehnice de profil electric din Centrul Universitar Craiova și de a sprijini 250 studenți în dezvoltarea cunoștințelor și aptitudinilor necesare în procesul de inserție în piața muncii.

În urma acestui proiect a fost proiectat, creat și amenajat un spațiu special dedicat activităților directe cu studenții practicanți. Astfel de măsuri active, permit stimularea ocupării fortei de munca, atât pe durata proiectului, cât și după finalizarea acestuia, asigurând astfel o sustenabilitate reală industrieri feroviare din Craiova.

Detalii despre proiectul POSDRU, aici.

“Made in Craiova” înseamnă în primul rând responsabilitate față de comunitatea craioveană.

Credem cu tărie în reînființarea secțiilor profesionale în mediul educațional pentru a asigura tinerilor care sunt interesați de activitatea industrială pregătirea necesară. Astfel, comunitatea prinde rădăcini mai adânci, iar locurile de muncă devin mai numeroase și mai diverse.

Ne-am asumat rolul de a dezvolta competențe practice pentru elevii, studenții și masteranzii care vor o carieră în industria feroviară. Oferindu-le șansa să-și efectueze stagiul de practică într-un mediul de producție real am permis și calificarea profesională a tinerilor, dar și integrarea lor ocupațională.

Această acțiune de cunoaștere pragmatică a mediului de lucru a condus la încheierea, în anul 2014, a unui Parteneriat Educațional – „Pregătirea forței de muncă prin școala profesională”- între RELOC și Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova (CFR), privind efectuarea stagiului de practică pe o durata de 3 ani.